Posted on 25-10-2015
Filed Under (Architecture, Decoration) by sensei

Στη μακρινή Οττάβα ένα ζευγάρι εναρμονισμένο με τον αστικό τρόπο ζωής, ζήτησε από τον Andrew Reeves που ανέλαβε το σχεδιασμό μιας μικρής μονοκατοικίας, ανοιχτούς ρευστούς χώρους με στόχο η απλότητα και η συνέχεια των επιφανειών να κάνει το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερος και πιο άνετος. Ο Reeves σχεδίασε μια σφιχτή σύνθεση, κοντά στα δείγματα γραφής που έχει δώσει και παραπέμπουν στο μεταπολεμικό μοντερνισμό. Αξιοποιώντας εξωτερικά και εσωτερικά τη φυσική γοητεία του ξύλου, μαζί με τη ροή των ανοιχτόχρωμων επιφανειών απέδωσε ένα σύνολο με απλότητα, που θα μπορούσε ενδεχομένως να παραπέμψει στο σκανδιναβικό μοντερνισμό του Alvar Aalto.

Το ανεπιτήδευτο λευκό των τοίχων που διαχέει το πρωινό φως των παραθύρων, η πλούσια παρουσία του πεύκου και μια μικρή εσωτερική αυλή που συνδέει διαφορετικές ενότητες του σπιτιού, αφήνουν το χώρο να αναπνεύσει και να δείξει πιο άνετος από όσο πραγματικά είναι. Ενσωματωμένα οργανικά στις κατακόρυφες επιφάνειες των δωματίων βρίσκονται ενεργειακά τζάκια και σόμπες, καθώς το κλίμα εκεί απαιτεί εναλλακτικές λύσεις θέρμανσης.

Πάρτε μία γεύση.

(0) Comments    Read More