Posted on 20-11-2015
Filed Under (Decoration, Design) by sensei

Η επανάχρηση κτηρίων είναι μια τάση των τελευταίων χρόνων που έχει δώσει ορισμένα εξαιρετικά δείγματα γραφής. Ένα τέτοιο παράδειγμα είδαμε πρόσφατα στον Πειραιά. Το design team του Νίκου Αδριανόπουλου, ανέλαβε το concept design της αναδιαμόρφωσης μιας παλαιάς αποθήκης σε ένα σύγχρονο και λειτουργικό showroom.

Ο χώρος αντιμετωπίστηκε με σεβασμό. Ο καινούργιος σχεδιασμός ανέδειξε τη γοητεία και την απλότητα που είχε το παλαιό κέλυφος κρατώντας εμφανή τα υλικά δόμησης. Ο φωτισμός ακολούθησε τη φιλοσοφία του κτίσματος, με λάμπες γυμνές, τοποθετημένες έτσι ώστε να σχηματίζουν ενδιαφέροντα σενάρια στα επιμέρους σημεία. Η ανεπιτήδευτη ομορφιά των παλαιών υλικών δεν αποπροσανατολίζει αλλά συνοδεύει διακριτικά τα εκθέματα, κρατώντας τη λεπτή ισορροπία υφών και χρωμάτων. Το παιχνίδι που κάνουν ο ευθύς φωτισμός των εκθεμάτων και ο ατμοσφαιρικός φωτισμός του παλιού κελύφους της αποθήκης, προσδίδει μία θεατρικότητα στο χώρο.

 

 

Comments Off on Showroom σε μια παλαιά αποθήκη    Read More   

Comments are closed.