Σχεδιασμός - Διακόσμηση
Filed Under (Decoration, Design)

Αrchitectural design | Το αρχιτεκτονικό σχέδιο έχει ως στόχο τη δημιουργία και απεικόνιση των αρχιτεκτονικών μελών και των στοιχείων μιας δομής, ενοποιώντας τα σε ένα αισθητικά άρτιο, συνεκτικό και λειτουργικό σύνολο, με στόχο την επίτευξη εικαστικών και λειτουργικών στόχων.

Interior design | Ο σχεδιασμός εσωτερικών χώρων έχει συνάφεια με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, επικεντρώνοντας όμως το σκέλος της δημιουργίας στο εσωτερικό ενός δομημένου χώρου, με στόχο την αισθητική και λειτουργική του αναβάθμιση.

Product design | Ο σχεδιασμός αντικειμένων έχει σημαντική θέση στη σύγχρονη βιομηχανία και στο χώρο της παραγωγής καθώς αφορά τη δημιουργική διαδικασία που συνδυάζει τη φαντασία του σχεδιαστή με τις τεχνικές απαιτήσεις που υπάρχουν από το τελικό προϊόν, σε ένα λειτουργικό σύνολο που τυπικά προορίζεται για μαζική παραγωγή.

Graphic design | Ο γραφιστικός σχεδιασμός είναι η δημιουργική διαδικασία της οπτικής επικοινωνίας και της επίλυσης προβλημάτων μέσω της χρήσης τυπογραφίας, φωτογραφίας και απεικόνισης. Οι γραφίστες δημιουργούν και συνδυάζουν σύμβολα, εικόνες και κείμενο για να σχηματίσουν οπτικές αναπαραστάσεις ιδεών και μηνυμάτων.

Fashion design | Το λεγόμενο σχέδιο μόδας είναι η τέχνη της εφαρμογής του σχεδιασμού, της αισθητικής και της φυσικής ομορφιάς στα ρούχα και τα αξεσουάρ. Επηρεάζεται από τις πολιτισμικές και κοινωνικές συμπεριφορές και ποικίλλει σε χρόνο και τόπο.

Urban design | Ο αστικός σχεδιασμός είναι η διαδικασία διαμόρφωσης των φυσικών και τεχνικών χαρακτηριστικών των πόλεων και ο προγραμματισμός παροχής υπηρεσιών σε κατοίκους και επισκέπτες. Σε σχέση με την αρχιτεκτονική που επικεντρώνεται στο σχεδιασμό μεμονωμένων κτισμάτων ή κτηριακών συγκροτημάτων, ο αστικός σχεδιασμός ασχολείται με την ευρύτερη κλίμακα του δομημένου περιβάλλοντος ολόκληρων συνοικιών και πόλεων, με στόχο να καταστούν οι αστικές περιοχές λειτουργικές, ελκυστικές και βιώσιμες.